Beginnen

 

Modelvliegsport is een boeiende hobby. Heel wat mensen zijn dan ook vol enthousiasme naar een modelbouwwinkel gestapt en met een dure zender en een bouwpakket van een flitsend model weer naar huis gegaan. Achteraf bleek dat ze veel te hoog gegrepen hadden en ook wanneer het model met veel moeite eindelijk gereed kwam bleek het model moeilijk te besturen, wat uiteindelijk resulteerde in een crash. Einde verhaal….

Om te beginnen moet je eerst zoveel mogelijk inlichtingen zien te krijgen over welke soorten modellen er zijn, welke radiobesturingapparatuur geschikt is en wat een en ander kost en vooral: kom eens kijken bij onze modelvliegclub en kom naar ons veld. Leren bouwen en vliegen in je eentje leidt vrijwel zeker tot een teleurstelling.

Eerst moet je voor jezelf bepalen waarmee je wilt beginnen. Zo is het mogelijk om met een vliegtuig of een helicopter te leren vliegen. Daarnaast heb je de keuze tussen zweef, electro- of brandstofvliegen. Zo zijn er genoeg starterskits verkrijgbaar of samen te stellen. Een zeer uitgebreide keuze dus.

Wat je ook doet: wees niet eigenwijs en vraag advies met welk model je het beste kunt beginnen en vraag eventueel iemand mee wanneer je inkopen gaat doen.